среда, 11. март 2015.

Torta Bolonjeze


Svi u kuci volimo da jedemo pastu na razne nacine i cesto je pravim. Jedan od nacina su Bplonjeze spageti ili lazanje. Ovaj put sam pronasla nesto jos bolje i naravno i isprobala a to je torta Bolonjeze.
Sastojci za  sos su;
 500 grama mlevenog mesa po zelji
1 glavica crnog luka,
 malo ulja
 soli bibera,
 origano,
400  do   500 grama paradajz pelata
 i jos jedan paket velikih sirokih makarona ,
rendani kackavalj za odozgo .
Isprzi luk i meso i dodati sve ostale  sastojke , paradajz pelat i sve zacine po zelji i napravite sos.
 U medjuvremenu na pola skuvati makarone ( znaci ako na paketu stoji da se kuvaju 15 minuta vi ih skuvajte 7 min ostatak ce se dokuvati u rerni)

Uzeti jednu formu od 26 cm kojoj se skidaju stranice i pouljiti malo i na dnu formr staviti malo sosa (ali ne previse da ne bi kasnije curilo)

Procediti polu skuvane makarone i poredjati ih u formi( kao na slici) i sipajte odozgo taj sos koji ste napravili( probajte da sipate tako da sos udje u makarone ) i staviti u rernu nekih 15 minuta.
Izvuci i staviti preko toga narendani kackavalj( po zelji koliko hocete) (neznam meru ja to radim od prilike)i vratite u rernu jos neki minut da se sir otopi.











  Ja sam prvi put imala previse sosa pa je malo curilo  ali se sa vremenom nauci koliko treba.

Нема коментара:

Постави коментар